


Kávové tiramisu s gaštanovým pyré sladené xylitolom
Svieže kávové tiramisu z čerstvého tvarohu bez laktózy s výraznou chuťou gaštanového pyré, sladené iba prírodným brezovým cukrom xylitolom, ktorý má nízky glykemický index.
INGREDIENCIE: 4ks dlhé piškóty, 3g instantná káva, 180g jemný tvaroh bez laktózy, 150g biely jogurt bez laktózy, 100g gaštanové pyré, 30g fínsky brezový cukor xylitol
POSTUP:
1) Uvaríme si kávu, ktorú necháme vychladnúť
2) V miske vymiešame tvaroh, jogurt a xylitol na jemný krém
3) Polámané piškóty krátko namočíme v káve a uložíme ich na dno pripraveného pohára
4) Následne navrstvíme tvarohový krém
5) Rozmrazené gaštanové pýre nastrúhame na menšie kúsky a pridáme ich na tvarohový krém